Oefentherapie Cesar|Mensendieck

Behandeling in de praktijk

Individueel

Behandeling per half uur € 43,00
Behandeling psychosomatische oefentherapie 50,00
Behandeling slaapoefentherapie 50,00
Intake en onderzoek met verwijzing € 50,00
Screening, intake en onderzoek zonder verwijzing € 55,00
Toeslag voor aan huisbehandeling € 17,00
Niet-nagekomen behandeling € 43,00
Telefonische behandeling per kwartier € 23,50
Afspraak maken
Oefentherapie uit de aanvullende verzekering

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Deze kunt u zelf afsluiten bij de zorgverzekeraar. Wij hebben contracten met nagenoeg alle zorgverzekeraars*. Oefentherapie heeft geen invloed op uw eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door u gekozen aanvullende pakket.

Behandeling betalen

Indien u niet of niet voldoende aanvullend verzekerd bent zijn de kosten voor oefentherapie voor eigen rekening. U krijgt een factuur van de behandelingen en dient deze uiterlijk binnen 14 dagen te betalen. U kunt in de praktijk pinnen, contant betalen of het bedrag aan ons overmaken.

Afspraak verzetten

Wilt u een afspraak verzetten of afzeggen dan vragen wij u om dit minimaal 24 uur van te voren te doen. Wanneer afspraken niet binnen 24 uur van te voren worden afgezegd wordt het volledige tarief in rekening gebracht. Deze behandeling kan niet bij de zorgverzekeraar ingediend worden. U ontvangt hiervan een factuur en dient deze binnen 14 dagen te betalen.

Oefentherapie tot 18 jaar

Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal worden er 9 tot 18 behandelingen vergoed. Daarnaast kunnen behandelingen uit de aanvullende verzekering van de ouder waarbij het kind op de polis is meeverzekerd vergoed worden. Voor kinderen (tot 18 jaar) geldt geen eigen risico.

Oefentherapie uit de basisverzekering

In sommige gevallen kan oefentherapie vergoed worden vanuit de basisverzekering (bijvoorbeeld bij bepaalde chronische aandoeningen). Daarbij geldt dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering komen, bent u niet aanvullend verzekerd of krijgt u minder dan 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering, zijn deze kosten voor eigen rekening. Vanaf de 21e behandeling wordt oefentherapie vergoed vanuit uw basisverzekering. Het eigen risico wordt hier aangesproken, zoals dit geldt voor elke zorg uit de basisverzekering.