Wij behandelen veel verschillende soorten klachten die te maken hebben met houding, bewegen, ademhalen en/of slapen. Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Soms ontstaan hierdoor klachten. Maar ook een ongeluk, ziektes, stress of ouderdom kunnen problemen geven.
Problemen met lopen, zitten, staan, liggen of andere dagelijkse bewegingen.
Als het dagelijks leven belemmerd wordt, kunnen wij u helpen met het aanpakken van de pijn en de klachten.

Wanneer oefentherapie

Oefentherapie Cesar en Mensendieck

Oefentherapie Cesar|Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die kijkt naar de hele mens, de oorzaken en de mogelijkheden om klachten te verminderen en te voorkomen.

Meer informatie

Lichamelijke klachten

Wij behandelen veel verschillende soorten klachten die te maken hebben met houding, bewegen, ademhalen en/of slapen. Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Soms ontstaan hierdoor klachten. Maar ook een ongeluk, ziektes, stress of ouderdom kunnen problemen geven. Problemen met lopen, zitten, staan, liggen of andere dagelijkse bewegingen. Als het dagelijks leven belemmerd wordt, kunnen wij u helpen met het aanpakken van de pijn en de klachten.

Meer informatie

Houdingstherapie

Ook wanneer er geen sprake is van pijnklachten kan oefentherapie een indicatie zijn, bijvoorbeeld wanneer u preventief wat aan uw houding en beweging wilt doen. Sommige mensen merken bij het ouder worden dat ze een meer gebogen houding ontwikkelen of zien ouders bij hun tiener dat ze erg veel ‘onderuitgezakt’ zitten of staan. Samen kijken we hoe u op dit moment beweegt en nemen we de dagelijkse activiteiten door om te kijken waar er verbetering of afwisseling mogelijk is. Dit kan samengaan met bijv. mobiliserende of spierversterkende oefeningen.

Meer informatie

Ademhalings- en ontspanningstherapie

Ademhalen gaat vanzelf en onbewust. Verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat ademhalen niet goed gaat en dat je je er juist meer bewust van wordt. Angst, (langdurige) spanning, maar ook longaandoeningen of een verkeerde houding kunnen ademproblemen veroorzaken. Een verstoorde ademhaling is heel vervelend en kan voor veel bijkomende klachten zorgen. Denk hierbij aan benauwdheid, globus klachten, druk op de borst, angst,  duizelingen, hartkloppingen, tintelingen in de vingers of in het gezicht, hoofdpijn etc.

Meer informatie

Thuiszorgtherapie

Thuiszorgtherapie is voor iedereen die als gevolg van zijn of haar gezondheid niet in staat is om naar de praktijk te komen. Er wordt samen met arts, thuiszorg en mantelzorgers gekeken naar de best mogelijke zorg voor het dagelijks leven.

Meer informatie

Valpreventie

Vallen of bijna vallen komt veel voor en kan voor grote problemen zorgen zoals angst om weer te vallen en vermindering van de zelfstandigheid. Daarom is het belangrijk om vallen te voorkomen. Naast adviezen over het veilig uitvoeren van alledaagse handelingen kan de oefentherapeut Cesar|Mensendieck adviseren over de veiligheid in en om de woning en eventuele noodzakelijke voorzieningen.

Meer informatie

Chronische pijn/aandoeningen

  • Chronisch vermoeidheidsyndroom
  • Niet aangeboren hersenletsel (NAH)
  • Reumatische aandoeningen
  • Fibromyalgie

Meer informatie

Psychosomatische oefentherapie

Kent u ook dat gevoel van een te hoge werkdruk? Te veel drukte thuis? ingrijpende gebeurtenissen in uw leven die u moeilijk kunt verwerken? We ervaren het allemaal wel een keer. Zeker in de huidige onzekere tijd waarin we leven. Veel mensen werken thuis, gaven thuis onderwijs aan hun kinderen of zijn niet zeker of ze hun baan kunnen behouden. Dit levert stress op. En als stress niet voldoende wordt afgewisseld met ontspanning raakt u uit balans. Dit kan zelfs leiden tot een burn-out. Hoe meer u uit balans raakt, hoe meer kracht u verliest en hoe meer signalen van stress u zult ervaren. Veel en langdurige stress levert vaak psychische en/of lichamelijke klachten op.

Meer informatie

Slaapoefentherapie

Slapen kunt u (weer) leren. Slaapoefentherapie is een niet-medicamenteuze, praktische aanpak om slaapproblemen op te lossen voor kinderen, volwassenen en ouderen. De behandeling is gericht op het verbeteren van de slaap. Samen met een slaapoefentherapeut werkt u aan het bereiken van uw doel en kiezen we samen welke aspecten u nodig heeft voor een gezond slaappatroon. We benaderen uw slaapprobleem vanuit een 24-uurs visie, geven adviezen over een evenwichtige leefstijl, ontspanning, beweging, omgaan met gedachten, ritme en regels.

Meer informatie

Wilt u weten of wij u kunnen helpen?