zorgvoorbewegen
Rene_bal
groep_ruglig2
Oefentol
groep_zijlig2
Tjoklat
Groep_ruglig
Rene_behandelbank

Update rondom COVID-19 (08-05-2020)

Na een tijdelijke sluiting van de praktijk hebben we het goede nieuws gekregen dat wij de zorg weer mogen opstarten!

Voorwaarde om u in de praktijk te kunnen zien is dat zowel u als wij helemaal gezond zijn. Om op een verantwoorde manier zorg te kunnen bieden nemen wij een aantal maatregelen.

Wij vragen van u:

– om alleen naar te praktijk te komen als u helemaal gezond bent. Bij klachten als hoesten, niezen, verkoudheid etc. vragen wij u nadrukkelijk de afspraak af te zeggen. We kunnen de afspraak verplaatsen of een afspraak op afstand inplannen (beeldbellen of telefonisch)

– om alleen naar de praktijk te komen. Kinderen onder de 16 jaar mogen een ouder meenemen (mits gezond).

– een eigen handdoek mee te nemen

– niet langer dan nodig in de wachtkamer te verblijven. Kom dus zo kort mogelijk van te voren naar de praktijk.

– uw handen alvorens de behandeling te desinfecteren met alcohol (bij ons beschikbaar)

– zo min mogelijk gebruik te maken van het sanitair

Wij plannen zo dat u elkaar zo min mogelijk hoeft te passeren op de gang en maken de ruimte schoon na elke patiënt. Waar mogelijk houden wij 1,5m afstand en waar nodig maken wij gebruik van beschermende middelen.

Wanneer u ons belt voor het maken van een eerste afspraak zullen we telefonisch bepalen of wij u in de praktijk kunnen zien of dat we (tijdelijk) behandelen op afstand.

Uiteraard blijft behandeling op afstand ook binnen de mogelijkheden horen wanneer u zich niet prettig voelt bij een afspraak in de praktijk.

Hopelijk tot snel!

Vriendelijke groet Ilona en Desiree


Oefentherapie Rijssen

Bij oefentherapie Rijssen kunt u terecht voor oefentherapie Cesar en Mensendieck en persoonlijke begeleiding. Wij bieden naast oefentherapie verschillende methoden en behandeltechnieken die u kunnen helpen bij uw herstel en het verbeteren van de gezondheid. Wij leren u wat u zelf kunt doen om pijn en ongemak te verminderen. Onze adviezen en behandelingen zijn altijd maatwerk.

Tevens bieden wij slaapoefentherapie. Dit is een doelgerichte en zeer effectieve behandeling om slaapproblemen aan te pakken. Hieronder, en verder op de website, vind u meer informatie over de reguliere oefentherapie Cesar en Mensendieck en de slaapoefentherapie.

Wat doen onze oefentherapeuten

Oefentherapie Cesar en Mensendieck

Oefentherapie Cesar|Mensendieck is een houdings- en bewegingstherapie die kijkt naar de hele mens, de oorzaken en de mogelijkheden om klachten te verminderen en te voorkomen.

Meer informatie

Houdingstherapie

Stijfheid en pijn zijn vaak een gevolg van houdingsproblemen. In de loop van de jaren leren veel mensen zich een kromme of scheve voorkeurshouding aan wat grote gevolgen kan hebben voor het gebruik van de spieren. Met houdingstherapie veranderen we ingesleten gewoonten. U leert eerst de vaak pijnlijke (bewegings)spieren ontspannen en daarna leert u de juiste (houdings)spieren weer gebruiken en sterker te maken. Via ontspanning, beweging en kracht naar een meer ontspannen en prettigere houding. Met vaak als doel niet alleen een mooiere houding maar ook het verminderen van pijnklachten.

Ademtherapie

Ademtherapie is het helpen herstellen van een natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is en zorgt voor meer ontspanning. Ademtherapie is geschikt bij onder andere:

  • Hyperventilatie
  • Apneu
  • COPD
  • Benauwdheid
  • Astma / bronchitis
  • Angst
  • Stress en spanningsklachten
Ontspanningstherapie

Spanningsklachten kunnen vaag of juist heel uitgesproken zijn. Voorbeelden zijn: slecht slapen, een opgejaagd gevoel, vaak hoofdpijn, onrust, gespannenheid, chronisch vermoeid of pijn, gewrichtsklachten, benauwdheid, hyperventilatie, angst/paniekaanvallen, overmatige klachten bij hart- of longproblematiek, om onduidelijke redenen tegen taken opzien, het werk minder goed aan kunnen.

Het is goed mogelijk dat u niets merkt van een verhoogd spanningsniveau, terwijl u wel last heeft van spanningsklachten. Spanning kan zich geleidelijk over lange tijd opbouwen, waardoor de veranderingen in het lichaam vaak pas gevoeld worden als er echt klachten zijn.

Wij leren u hoe u spanning kunt herkennen en er zo mee om kan leren gaan zodat u er geen last van heeft. Hierdoor zullen uw klachten afnemen en/of verdwijnen.

Slaapoefentherapie

Slapen kunt u (weer) leren. Slaapoefentherapie is een niet-medicamenteuze, praktische aanpak om slaapproblemen op te lossen voor kinderen, volwassenen en ouderen. De behandeling is gericht op het verbeteren van de slaap. Samen met een slaapoefentherapeut werkt u aan het bereiken van uw doel en kiezen we samen welke aspecten u nodig heeft voor een gezond slaappatroon. We benaderen uw slaapprobleem vanuit een 24-uurs visie, geven adviezen over een evenwichtige leefstijl, ontspanning, beweging, omgaan met gedachten, ritme en regels.

Meer informatie

Thuiszorgtherapie

Thuiszorgtherapie is voor iedereen die als gevolg van zijn of haar gezondheid niet in staat is om naar de praktijk te komen. Er wordt samen met arts, thuiszorg en mantelzorgers gekeken naar de best mogelijke zorg voor het dagelijks leven.

Meer informatie

Valpreventie

Vallen of bijna vallen komt veel voor en kan voor grote problemen zorgen zoals angst om weer te vallen en vermindering van de zelfstandigheid. Daarom is het belangrijk om vallen te voorkomen. Naast adviezen over het veilig uitvoeren van alledaagse handelingen kan de oefentherapeut Cesar|Mensendieck adviseren over de veiligheid in en om de woning en eventuele noodzakelijke voorzieningen.

Meer informatie

Sportmassage

Sportmassage verhoogt de bloedtoevoer in de spieren waardoor de afvalstoffen van de stofwisseling kunnen worden afgevoerd, hierdoor verminderen de spierspanning en pijnklachten en ontstaat een verbetering van de beweeglijkheid. Sportmassage is ook geschikt voor niet-sporters.

Groepslessen

Naast oefentherapie is het fijn om in beweging te blijven. We bieden dan ook een cursus Bewust Beter Bewegen aan. Daarnaast is het ook mogelijk om een slaapcursus Beter Slapen te volgen en bieden we een groepscursus De Stap naar Afvallen samen met een diëtist.

Meer informatie